Konstruktion och designval

Konstruktion

Rockpools kajaker finns i 2 olika konstruktioner beroende på vilka krav du har på kajakens vikt. Med standardkonstuktionen får du en mycket stryktålig kajak med en extremt beprövad konstruktion som är lätt att laga om olyckan skulle vara framme. Standardkonstuktionen är den som passar flest kajakpaddlares användningsområde och plånbok bäst.

Behöver du en lättare kajak väljer du Premiere och får då en kajak tillverkad helt i kolfiber, kevlar och epoxi. Vakumteknik(infusion) och mycket manuellt arbete med att lägga rätt laminattjocklek på rätt ställe ger en lätt och stark kajak.

Standard

  • Handupplagt laminat
  • Polyesterplast
  • Däck och skrov i Glasfibermatta och väv

Premiere

  • Tillverkad med vakumbag
  • Epoxi
  • Däck och skrov i Glasfiber, Diolen, Kolfiber och Kevlar
  • Kevlar, kolfiber och Spheretex i förstärkningar

Pristillägg för premiere ser du under respektive modell.

Skädda

Alla Rockpools kajaker är nära nog neutrala i sidvind men levereras ändå med skädda som standard. Skäddan är gjord med så kallad reverserad wireföring vilket ger säkrare viewfunktion. Öppningen till skäddaboxen utifrån är fräst efter lamineringen av kajaken och har därför en passform mot skäddan som ingen annan fabrikant kan mäta sig med. Över hela kajaken en detaljkänsla utöver det vanliga helt enkelt.

3 delad kajak

Alla modeller går att få 3-delade. Med en tredelad kajak kan du förvara din båt inne i bilen, bära den fullastad bit för bit, och ha valda delar av kajaken i absiden när du campar. För att inte tala om att kajaken får plats i en IKEA garderob.

Pristillägg för 3-delad kajak: 15 900.-

Mycket pengar? Javisst men föreställ dig ett fjälltält som inte gick att fälla ihop.

Design options

Rockpool erbjuder ett stort antal design-options när du beställer din kajak. Här nedan ser du ett par exempel.

Rockpool har även ett Flickr album med ett stort antal fotograferade kajaker där du kan hämta inspiration när du designar Din egen Rockpool.

Gitter

Du kan få 2 varianter av glitter:
1. Alfa glitter. Detta är ett tunt glitterlager som knappt syns inomhus men som syns desto mer ute i solljus. Det glittrar med många olika färger.
2. Fylligt glitter. Detta går att få heltäckande så att allt man ser är glitter. Man väljer även en ”backup-färg” som ligger bakom glittret om det skulle bli glapp mellan glitterkornen. Svart eller en färg som liknar glittret i kulör brukar passa bra. Vi har fysiska färgkartor för glittret då det inte går att återskapa på en websida.

Sjöstjärnor/grafik

Sjöstjärnor är Rockpools kännetecken och många väljer en, flera eller många på däcket på kajaken. Vill du ha något annat än en sjöstjärna måste du bifoga en teckning, gärna digitalt, med din beställning och tillåta en viss tolkning hos tillverkaren.

Kelp/sjögräs

En snygg option som går i ett band över hela eller delar av kajaken. Här svart Kelp på röd kajak.

Fade

Du kan få däcket gjort med en övergång mellan två olika färger. Här övergång från akter till för. Man kan också få kajaken tex ljusare i mitten och mörkare i för och akter.


Sitsar

Alla modeller har två storlekar på sits. Sitsarna är lätta att byta ut och på Escape Outdoors finns sitsar så att du kan testa dig fram till rätt storlek för dig. Johan väger ca 85kg och passar bra i en stor sits. Det handlar dock mer om hur bred man är över höften/höftbenen än hur mycket man väger.


Pristillägg för designoptions

Beroende på hur mycket extra arbete och material det är för en given designkombination kan det bli ett tillägg i priset.

Titta på denna sida för att se exempel.

För design som i komplexitet liknar kajakerna i album 1 tillkommer ingen extra kostnad.
För album 2 är tillägget 1500.- och för album 3 är tillägget 1900.-

Hur du gör din egen design

Titta på exeplekajaker på nätet. Klippa och klistra. Använd photoshop. Rita med krita tillsammans med barnen. Hitta färger som du vill ha och hitta sedan bästa matchen bland RAL färgerna. Beskriv de detaljer i din beställning som är viktiga för dig, eller lämna det fritt för Mike i fabriken att göra det snyggt(vilket han är grym på!).

Detta är vår bild för beställning av vår demo-Eto. Noggrannare behöver det inte vara. Vi har angett RAL-nummer för däck, skrov och linje samt att trim skall vara svart. Snygg va?
…eller så kan man pilla en stund till och då blir det så här. Dock blir ju den färdiga kajaken samma!
Denna är ännu inte beställd men om ingen annan nappar på designen så hamnar den snart på någon av våra demobåtar. En riktigt synlig kajak… 😃

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *