Konstruktion och designval

Konstruktion

Rockpools kajaker finns i 3 olika konstruktioner beroende på vilka krav du har på kajakens vikt. Standardkonstuktionen är den som passar de flestas användningsområde och plånbok bäst. Med standardkonstuktionen får du en stryktålig kajak som är lätt att laga om olyckan skulle vara framme. Behöver du en lättare kajak finns det två exklusivare alternativ med exotiska material som kolfiber och kevlar i laminaten, epoxi,vakumteknik(infusion) och noga utvald och utprovad laminattjocklek på kajakens olika delar.

Standard

  • Handupplagt laminat
  • Polyesterplast
  • Däck och skrov i Glasfibermatta och väv

Premiere

  • Tillverkad med vakumbag
  • Epoxi
  • Däck och skrov i Glasfiber, Diolen, Kolfiber och Kevlar
  • Kevlar, kolfiber och Spheretex i förstärkningar

Pristillägg för premiere ser du under respektive modell.

Skädda

Alla Rockpools kajaker är nära nog neutrala i sidvind men levereras ändå med skädda som standard. Skäddan är gjord med så kallad reverserad wireföring vilket ger säkrare viewfunktion. Öppningen till skäddaboxen utifrån är fräst efter lamineringen av kajaken och har därför en passform mot skäddan som ingen annan fabrikant kan mäta sig med. Över hela kajaken en detaljkänsla utöver det vanliga helt enkelt.

Design options

Rockpool erbjuder ett stort antal design-options när du beställer din kajak. Här nedan ser du ett par exempel.

Rockpool har även ett Flickr album med ett stort antal fotograferade kajaker där du kan hämta inspiration när du designar Din egen Rockpool.

Gitter

Du kan få 2 varianter av glitter:
1. Alfa glitter. Detta är ett tunt glitterlager som knappt syns inomhus men som syns desto mer ute i solljus. Det glittrar med många olika färger.
2. Fylligt glitter. Detta går att få heltäckande så att allt man ser är glitter. Man väljer även en ”backup-färg” som ligger bakom glittret om det skulle bli glapp mellan glitterkornen. Svart eller en färg som liknar glittret i kulör brukar passa bra. Vi har fysiska färgkartor för glittret då det inte går att återskapa på en websida.

Sjöstjärnor/grafik

Sjöstjärnor är Rockpools kännetecken och många väljer en, flera eller många på däcket på kajaken. Vill du ha något annat än en sjöstjärna måste du bifoga en teckning, gärna digitalt, med din beställning och tillåta en viss tolkning hos tillverkaren.

Kelp/sjögräs

En snygg option som går i ett band över hela eller delar av kajaken. Här svart Kelp på röd kajak.

Fade

Du kan få däcket gjort med en övergång mellan två olika färger. Här övergång från akter till för. Man kan också få kajaken tex ljusare i mitten och mörkare i för och akter.


Sitsar

Alla modeller har två storlekar på sits. Sitsarna är lätta att byta ut och på Escape Outdoors finns sitsar så att du kan testa dig fram till rätt storlek för dig. Johan väger ca 85kg och passar bra i en stor sits. Det handlar dock mer om hur bred man är över höften/höftbenen än hur mycket man väger.


Pristillägg för designoptions

Beroende på hur mycket extra arbete och material det är för en given designkombination kan det bli ett tillägg i priset.

Titta på denna sida för att se exempel.

För design som i komplexitet liknar kajakerna i album 1 tillkommer ingen extra kostnad.
För album 2 är tillägget 1500.- och för album 3 är tillägget 1900.-

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *